Nieuwsoverzicht

Blijf volledig op de hoogte van het laatste nieuws van Vondellaan Vastgoed, met betrekking tot de meest recente ontwikkelingen binnen ons bedrijf en de laatste updates over de Nederlandse vastgoedmarkt.

28 juni 2024

Wat kost u de regulering van het middenhuursegment? (II)

In de vorige Nieuwsbrief hebben we gezien wat volgens de Nederlandsche Bank (DNB) de gevolgen waren van de poging van de overheid om meer greep te krijgen op de huurontwikkeling in het middensegment van de huurmarkt. De nieuwe wet pakt niet goed uit voor het rendement voor beleggers.

31 mei 2024

Wat kost u de regulering van het middenhuursegment? (1)

De discussie is in de afgelopen maanden hoog opgelaaid. De overheid wil meer greep krijgen op de vrije huurmarkt. Zoals de zaken er nu voorstaan is dit segment van de woningmarkt niet echt aantrekkelijk voor de huurder. De huurders in dit segment missen de fiscale voordelen van de koopwoning. Bovendien zijn de huren hoog vergeleken bij die van de sociale huursector.

30 april 2024

De 10 plagen van de woningmarkt (II)

In de nieuwsbrief van maart hebben we aandacht besteed aan de gevolgen van klimaatverandering voor de Nederlandse woningmarkt. Die lijken in eerste instantie best mee te vallen. De zeespiegel kan best enkele meters stijgen zonder dat heel Nederland onder water komt te staan. De kosten voor dijkaanleg vallen bovendien nog best mee.

31 maart 2024

De tien plagen van de woningmarkt

Voor wie het niet meer weet. De tien plagen komen uit het Bijbelboek Exodus. God straft de Egyptenaren met tien plagen, omdat de Farao de Israëlieten verbood om uit Egypte te vertrekken en terug te keren naar Israël. Het waren geen geringe rampen: water veranderde in bloed en alle eerstgeborenen kwamen te overlijden.

29 februari 2024

Demografie en klimaat gaan de toekomst van de woningbouw bepalen

De Nederlandse woningbouwer ziet zich gesteld voor een schier onmogelijke opgave. Tot 2030 zouden er eigenlijk 100.000 woningen per jaar gebouwd moeten worden. Dat is een fors aantal. Dat is vooral toe te schrijven aan enerzijds een groeiende bevolking en anderzijds een voortschrijdende gezinsverdunning.

31 januari 2024

Duurzaamheid is goed voor het rendement

Duurzaamheid moet, duurzaamheid doet goed! Vanuit die gedachtegang heeft de Europese Commissie de afgelopen jaren stappen gezet, die investeringen in duurzaamheid moeten bevorderen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Sustainable Financial Disclosure Regulation en de EU Taxonomy uit respectievelijk 2010 en 2020.

Wat kost u de regulering van het middenhuursegment? (II)

Wat kost u de regulering van het middenhuursegment? (1)

De 10 plagen van de woningmarkt (II)

De tien plagen van de woningmarkt

Demografie en klimaat gaan de toekomst van de woningbouw bepalen

Duurzaamheid is goed voor het rendement

De huizenmarkt lijkt het dieptepunt bijna gepasseerd

Wat zijn de gevolgen van de pandemie voor de woningmarkt?

De overheid herneemt zijn sturende rol op de woningmarkt

De woningmarkt moet op de schop

Buy-to-let in Nederland en het VK. Een vergelijking

Modale inkomens hebben niets meer te zoeken in de Randstad